Bydlíme u našich kočiček

Kočičí energie – vliv na člověka

Kočka jako lékař aneb lékař léčí, kočka uzdravuje….

    Fakt, že kočka může léčit sice není vědecky podložen, přesto víme, že tyto schopnosti zcela jistě má. Pokud totiž hladíte kočičího mazlíčka, dochází ke zklidnění a pocitu štěstí a to nejen jejich přítomností, mazlením, jenž má blahodárný účinek na lidskou psychiku a zklidnění (ať už jen hlazením jejího hebkého kožíšku, jejím uklidňujícím předením a láskyplnou oddaností), přestože si to možná v tu chvíli ani neuvědomujete, ale zatím co se s kočkou mazlíte a bavíte, váš tep se normalizuje, arteriální tlak se snižuje, zlepšuje se mikrocirkulace vašeho těla, pomalu mizí napětí cév a hladkého svalstva, uvolňuje se vám případná bolest. To vše je výsledek biorezonančního efektu.

Kočky navíc mají i tu jedinečnost, že poznají blížící se onemocnění  svého majitele. Vycítí problém daleko dříve, než se zdravotní problém u chovatele objeví.  Dokáží vycítit i ty nejjemnější pocity stresu, nervozity, ustaranosti, agrese nebo smutku u člověka. V takovém případě se prostě přijdou pomazlit, položí se vedle vás nebo dokonce na vás a začnou vrnět – příst. Toto prapodivné vrnění vydávají kočky hned od narození. Jde o jakousi vibraci a je zajímavé, že všechny kočky, bez výjimky na rase, pohlaví, věku nebo velikosti vrní o stejné frekvenci – 34 cyklů za minutu. A pokud si zkusíte dát ucho těsně k vrnící kočce, všimněte si, že ať posloucháte na kterémkoliv kočičím těle (na hlavičce, bříšku, na zádech), vždy je vrnění slyšet stejnou hlasitostí a intenzitou.

Kočka je jako přirozený biorezonátor a propouští vibraci celým svým tělem. Vědci se zatím neshodli na tom, kde je tedy skutečný zdroj vrnění, nicméně ať už je to cokoliv, umí s tím kočka nakládat velice dobře. Během chvilky jí začne vibrovat celé tělo stejnou měrou, takže je úplně jedno, odkud to pochází. Proč ale vrní? Příroda je neobdařila touto úchvatnou schopností jen aby tím pomáhala lidem, ale je to jejich druh komunikace a dorozumívání a udržuje to kočku zdravou.

O kočkách se říká, že má 9 životů. Umí se v letu z výšky perfektně otočit vždy na packy, aby mohly přežít i větší pády. Kočky si poradí se spoustou věcí a ta nejúžasnější schopnost je samoregenerační biorezonanční proces. Při zkoumání této kočičí vlastnosti si vědci všimli, že pokud najdou u kočky nádorové buňky, nachází je především v dolní části těla, především na ocase. Vypadá to, že zbytek těla je odolnější, protože kočičí ocas, jako jediná část je nejzranitelnější. Biorezonační efekt k němu nedosahuje tak silně jako ke zbytku těla, a tudíž většina onemocnění a narušení se týká především zadní části těla kočky.

Když si tedy kočka na vás lehne a začne vrnět, vaše dýchání, krevní oběh, svaly, vše začne postupně rezonovat souhlasně s kočičími vibracemi a začíná se harmonizovat, uvolněte se. Nesnažte se k něčemu kočku nutit, ona si sama určí, kolik času je potřeba s vámi strávit. Pokud není v pořádku více členů rodiny, bude je kočka postupně obcházet  a bude jim věnovat potřebný čas k „léčení“. Když vás začne bolet hlava, jste naštvaní nebo  ve stresu, z ničeho nic se objeví u vás vaše kočička (kocourek)  a můžete ji stokrát od sebe posílat pryč, že nemáte na ni zrovna náladu nebo na ni čas, ale ona se stejně bude chtít zrovna s vámi mazlit, začne vrnět a dokud neuzná ona sama, že má od vás odejít, tak od vás neodejde a bude ležet alespoň ve vaší bezprostřední blízkosti, tak dlouho, jak ona to uzná za potřebné.

Tam, kde byla kočka, mizí díry a narušení biologického pole. Stejně jako s člověkem, to funguje i s místy, Kočky jsou schopny velice přesně určit geopatogenní zóny. Představte si to tak, že kočka se „živí“ negativní energií. Proto místo, kde bude trávit nejvíce času, je ve skutečnosti místo, které je pro vás nejméně vhodné a tam by jste vy neměli trávit moc času, protože je to pravděpodobně místo s negativní energií. Také proto kočky málokdy leží jen na místech, kam jste jim dali pelíšek a určili za jejich místo, ony tráví více času spíše v místech, kde je nějaký problém  a negativní energii mohou „vysávat“.

Léčivé schopnosti kočky jsou využívány i profesionálně například v terapii u handicapovaných dětí i dospělých, či pacientů po mozkových příhodách. Tato terapie se nazývá Felinoterapie a patří mezi zoorehabilitace, a jejím hlavním úkolem je podpořit léčbu psychických  a somatických poruch. Principem je právě kontakt pacienta přímo s kočkou.

A proč právě kočka? Kočka doprovází člověka a jeho životní cestu už přes 4 tisíce let. Ve starověkém Egyptě byly kočky vždy uctívané. V Evropě byly zpočátku vítané především jen pro svou schopnost chytat myši, ale v dnešní době jsou oblíbenými mazlíčky po celém světě, kteří pomáhají milujícím lidem tvořit teplo domova a dělají jim společnost.

Samozřejmě léčebný účinek na psychiku člověka má jak pes, tak i jiné  oblíbené zvířátko chované doma, ovšem kočka má oproti jiným přece jen více výhod, ať už jsou to právě trochu odlišné schopnosti vycítit problémy v rodině, psychické, zdravotní…., tak není ani příliš náročná, zejména      na venčení a údržbu, což spousty lidí oceňuje, tak je i klidnější. Samozřejmě záleží také hodně na plemeni kočky, a proto by si kočku měl člověk vybírat vždy s rozumem a po uvážení, případně po poradě s nějakým odborníkem na zvířata, který mu poradí, jaké konkrétní plemeno se k němu do domácnosti hodí a co od svého kočičího partnera očekává, protože s pořízením kočky, musíme počítat s jejím spolužitím i na více jak 10 let.

Moc se mi líbí citace průkopnice Felinoterapie v Čechách a na Moravě, paní Hybšové, že „s kočkami lze komunikovat stejně tak, jako se sobě rovnými blízkými bytostmi, jde jen o to, umět navázat vzájemný hlubší kontakt, čitelný pouhým pohledem. Vzájemné spojení dvou odlišných, a přesto tolik podobných světů by nemělo zůstat opomíjeno a nedoceněno. A že pokud kočka do svého teritoria přijme člověka, jde o vztah velmi silný, rovnocenný, který rozhodně není dopřán všem.“ Ale pokud tento vztah získáte, stanete se o dost bohatším člověkem 🙂

 
error: © Stars La Perla